Keskustelu Taiteiden Yönä: Eeva-Riitta Eerola & Taru Elfving
15.08.2019 17:30 - 15.08.2019 18:30
Share
X

Share this event

Facebook

TERVETULOA KESKUSTELUUN HELSINKI CONTEMPORARYYN TAITEIDEN YÖNÄ 15.8. kello 17.30

 

Keskustelemassa kuvataiteilija Eeva-Riitta Eerola ja kuraattori, tutkija ja kirjoittaja Taru Elfving. Keskustelussa pureudutaan Eerolan uuden The Shape of Things to Come -näyttelyn teemoihin ja taustoihin sekä taiteilijan työskentelyyn ja yhteistyöhön videotaiteilija Jenni Toikan kanssa.

Minua on kiinnostanut pyrkimys figuurin käyttämisestä pikemminkin merkkinä, jonka kautta rakentaa ja määrittää kuvaa ja kuvata esimerkiksi tapahtumallisuutta tai tilan ja maalauksen rakenteita. Toisaalta, koska katsominen monissa merkityksissään on työskentelyssäni niin keskeinen aihe, oli kiinnostavaa tuoda figuuri oman katseensa kanssa mukaan ja seurata, mitä siitä syntyy.

The Shape of Things to Come on esillä 1.9. saakka Helsinki Contemporaryssa. 

Eeva-Riitta Eerolan ja videotaiteilija Jenni Toikan katsomisen mekanismeja tutkiva paikkasidonnainen yhteisnäyttely Ranskassa, Maison Louis Carréssa avautuu 29. syyskuuta. Taru Elfving kirjoittaa artikkelin näyttelyyn tuotettavaan katalogiin, ja on seurannut taiteilijoiden työskentelyä ja yhteistyötä jo pitkään.

Taru Elfving on kuraattori, tutkija ja kirjoittaja, joka on väitellyt tohtoriksi Lontoon Goldsmiths Collegesta 2009. Elfving on kuratoinut mm. Venetsian biennaalin Suomen paviljongin 2015 ja Contemporary Art Archipelago -näyttelyn Turku 2011 kulttuuripääkaupunkivuonna, sekä toiminut Frame Visual Art Finlandin ohjelmapäällikkönä. Työssään Elfving on keskittynyt erityisesti monialaisiin kohtaamisiin sekä taiteellisiin interventioihin, jotka osallistuvat kriittiseen keskusteluun ekologiasta ja feminismistä. 

Eeva-Riitta Eerola valmistui Kuvataidekatemiasta vuonna 2010, ja on opiskellut myös École nationale supérieure des Beaux-arts'issa Pariisissa. Eerolan teoksia on nähty yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja kansainvälisesti, muun muassa Galleri Bo Bjerggaardissa Kööpenhaminassa vuonna 2015 ja Gallery Jausissa Los Angelesissa vuonna 2014. Edellinen yksityisnäyttely Helsinki Contemporaryssa nähtiin keväällä 2017. Eerolan teoksia sisältyy useisiin suomalaisiin julkisisiin kokoelmiin, kuten Kiasman, Saastamoisen säätiön, Sara Hildénin taidemuseon ja Wihurin rahaston kokoelmiin.