Jukka Korkeila ja Annamari Vänskä keskustelussa
12.09.2019 17:30 - 12.09.2019 18:30
Share
X

Share this event

Facebook


Tervetuloa osallistumaan keskusteluun taiteilija Jukka Korkeilan ja Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professorin Annamari Vänskän kanssa!

Keskustelussa syvennytään Jukka Korkeilan Oneness of Purpose -näyttelystä nouseviin teemoihin uskonnosta, sukupuolesta, ruumiillisuudesta sekä tilallisuuden merkityksestä Korkeilan taiteessa.

Jukka Korkeila lukeutuu Suomen eturivin taiteilijoihin. Hänet tunnetaan niin kuvasisältöjen kuin maalausperinteiden rohkeasta rajojen rikkomisesta. Korkeila työskentelee Berliinissä ja Oberhessenissä sekä Helsingissä. Korkeila on opiskellut arkkitehtuuria ja sisustussuunnittelua ennen opintojaa Kuvataideakatemiassa ja Berliinin Universität der Kûnstessa, ja myös Oneness of Purpose -näyttelyssä tilalliset ratkaisut ohjaavat osaltaan katsomisen kokemusta. Korkeila on osallistunut näyttelyihin laajalti Euroopassa, ja hänen teoksiaan on kattavasti keskeisissä pohjoismaisissa kokoelmissa. Korkeila osallistui 4. Bienal del Fin del Mundo:n, Mar del Plata:ssa Argentiinassa vuonna 2014-15 ja vuonna 2017-18 laajaan retrospektiiviseen Nautinto-näyttelyyn Helsingin taidemuseossa, HAM:issa sekä Serlachius-museossa Mäntässä. Vuonna 2018 Korkeila oli mukana Luc Tuymansin kuratoimassa Sanguine/Bloedrood -näyttelyssä Antwerpenin nykytaiteen museossa M HKA:ssa. Vuoden 2019 kesällä Korkeila kuratoi yhdessä Markus Kargerin kanssa laajan kansainvälisen In Situ -näyttelyn Frankfurt am Mainin lähelle Oberhesseniin.

Professori ja kuraattori Annamari Vänskä työskentelee Aalto-yliopiston muodintutkimusken professorina. Hänen tutkimuksensa keskittyy muotiin, visuaaliseen kulttuuriin ja taiteeseen, ennen kaikkea muotimediaan, mainoksiin ja muodin kuratoimiseen. Vänskällä on kaksi dosentuuria, taidehistorian ja sukupuolentutkimuksen dosentuuri Helsingin yliopistosta sekä muodin-, median-, sukupuolentutkimuksen ja taidehistorian dosentuuri Turun yliopistosta. Vänskä yhdistelee, kehittää ja tarkastelee työssään kriittisesti tutkimuksen ja analyysin, ennen kaikkea queer-luennan kvalitatiivisia metodeja. Vänskä on tutkinut ja opettanut laajalti Suomessa ja kansainvälisesti ja julkaissut 9 tieteellistä teosta, 36 tieteellistä artikkelia sekä yli 150 muuta artikkelia ja kolumnia. Yksi tärkeä osa Vänskän työskentelyä on kuratoiminen, ja hän onkin kuratoinut yli 20 näyttelyä kuvataiteen ja muodin sisällöistä niin Suomessa kuin kansainvälisesti.