Ville Andersson | Helsinki Contemporary x Artek Helsinki
31.08.2021
Share
X

Share this news

Facebook
Helsinki Contemporary tuo syksyn alkuun Artek Helsinki -myymälään Ville Anderssonin varta vasten tilaan suunnitteleman teoskokonaisuuden. Ripustus jatkaa Helsinki Contemporaryn ja Artek Helsingin yhteistyötä gallerian Taide tilassa -konseptin puitteissa.Ville Anderssonin piirustusta ja vinyylitarraa hyödyntävät teokset on toteutettu taiteilijan tarkoin valikoimille sävytetyille papereille. Herkät ja ilmavat teokset liikkuvat orgaanisen ja graafisen vuoropuhelussa, taiteilijalle ominaisella hiljaisella ja minimalistisella otteella. Lue alta taiteilijan mietteitä Artekiin luodusta teossarjasta.
 
Ville Andersson
Helsinki Contemporary x Artek Helsinki
7.9.-2.10.2021
 
Artek Helsinki, Keskuskatu 1 B, 00100 Helsinki
ma–la 10–18


Työskentelen usein avainsanojen ja teemojen ympärillä. Esitin helmikuussa ison uuden teossarjan Helsinki Contemporary -galleriassa. Monumentaaliset erämaat ja aavikot olivat teossarjan keskiössä.

Nyt halusin löytää aiheeni lähempää, omista henkilökohtaisista tuntemuksistani. Halusin luoda jotain välitöntä ja kanavoida teoksiin omia mielenliikahduksiani kuluneen puolen vuoden ajalta. Luonnon, arjen ja eläin- ja ihmiskohtaamisten tärkeys painottui teosten synnyssä.  

Muotokielessä pyrin samaan välittömyyteen kuin viimeisessä näyttelyssäni, selkeiden ja graafisten ratkaisujen avulla. Tekniikka on kaikissa uusissa teoksissa muste ja lyijykynä. Olen niiden avulla luonut kuviin tarkkoja ja yksityiskohtaisia tekstuuripintoja. Valo on aina kirkkaampaa suhteessa varjoon – moneen teokseen olenkin lisäksi liittänyt muotoon leikattua valkoista vinyylitarraa musteen kontrastiksi.

Taiteellinen toimintani koostuu yleisesti ottaen erilaisista projekteista ja työskentelytekniikoista. Ne antavat väylän eri luovuuden impulsseille sekä mahdollisuuden kokeilla ja toteuttaa hyvinkin erilaisia ideoita ja aiheita. Vaikka projektien välillä voi olla suuriakin eroja, pyrin siihen, että ne luovat työskentelyyni jatkumon sekä yhtenäisen visuaalisen maailman. 

Artek on minulle rakas. Työstäessäni tätä pientä teossarjaa tavoitteeni oli, että se sekä sopii Helsingin myymälään että tuo myös oman pienen lisänsä tilaan. Tyhjässä, valkoisessa galleriatilassa työskentelyyn tottuneena on innostavaa nähdä teokset ympäristössä, jossa ne ovat vuoropuhelussa toisten esineiden kanssa.

Ville Andersson