Gut Feelings – Keskustelua Emma Ainalan taiteesta
28.04.2016 17:00 - 28.04.2016 19:00
Share
X

Share this event

Facebook

Tervetuloa Sensual World -näyttelyyn keskustelemaan Emma Ainalan maailmasta torstaina 28.4. klo 17–19 Helsinki Contemporaryyn. Keskustelun vetää taidemedia EDIT.

Emma Ainalan teoksissa seikkailevat My Little Ponyt, Disney-hahmot ja Rihanna, voimaantuneet naiset ja herkät pojat. Hahmot kertovat toisiinsa kietoutuneista tavoista nähdä ja käsittää ympäröivää todellisuutta. Ne elävät maalauksen sisäisessä maailmassa, kuin jossain tietoisen ja tiedostamattoman nostalgiaa pulppuavassa välitilassa.

Elämisen kokemuksen ristiriitaisuus korostuu Ainalan teoksissa. Runsautta pursuavissa maalauksissa söpöyttä ja populaarikulttuurin tuttuutta häiritsee makaaberi kuvasto ja onttous, jotka tuovat mieleen odotuksen jostain elämää suuremmasta.


Emma Ainalan kanssa näyttelyn teemoista keskustelee taidemaalari ja sarjakuvataiteilija
Katja Tukiainen (MA) sekä tyttö- ja elokuvatutkija Heta Mulari (FT).

Tukiainen tunnetaan pyöreäposkisista ja isosilmäisistä tyttöhahmoistaan, joiden olemuksessa on kuitenkin häivähdys uhmaa, tuhmaa ja kesyttämätöntä. Tukiainen suorittaa parhaillaan tohtoriopintoja Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa.

Heta Mulari työskentelee Nuorisotutkimusverkostossa tutkijana. Heta on kiinnostunut tyttökulttuureista, nuorisoelokuvista, feminismistä politiikassa ja taiteessa sekä tutkimuksen ja taiteen vuoropuhelusta.